top of page

TEST D'INTOLERÀNCIES ALIMENTÀRIES (ADN)

EN QUÈ CONSISTEIX EL TEST D'INTOLERÀNCIES ALIMENTÀRIES?

 • Es basa en l'estudi de les intoleràncies a través de la nostra informació genètica (ADN) que es realitza mitjançant un frotis bucal per tal d'extreure una mostra de sal·liva.
 • No es necessari realitzar la prova en dejú; es pot realitzar en qualsevol moment del dia, sempre recomanant no haver ingesrit aliments sòlids una hora anterior a la prova.
 • La mostra extreta és enviada al laboratori per ser analitzada i extreure conclusions sobre quins dels aliments que s'analitzen amb aquesta prova podrien provocar una intolerància o al·lèrgia alimentària.
 • Els resultats obtinguts es rebran en un termini de 15-20 dies amb un informe detallat on s'especificaran els aliments causants de l'al·lèrgia o intolerància alimentària.
 • Facilitat a un "screening" previ a l'hora de pautar una dieta.
 • Mètode avalat científicament pel Col·legi Oficial de Farmacèutics de Madrid (21/03/2011)

QUI HAURIA DE REALITZAR-SE LA PROVA?

 

La prova està indicada en aquells pacients que presentin alguna de les simptomatologies clíniques que puguin estar encara sense diagnosticar i / o que no presentin millora amb els tractaments mèdics habituals:

 

 • Trastorns gastrointestinals: dolors abdominals, restrenyiment, diarrea, inflor abdominal, nàusees, acidesa, úlceres i aftes, gastritis, colitis.

 • Processos dermatològics: acné, èczema, psoriasis, picors, urticària.

 • Molèsties neurològiques: mal de cap, migranya, mareig, vertigen. 

 • Alteracions respiratòries: tos, bronquitis, asma, rinitis.

 • Afeccions psicològiques: ansietat, depressió, cansament, hiperactivitat.

 • Trastorns musculoesquelètics: dolor, rigidesa, artritis, fibromiàlgia.

 • Altres : retenció de líquids i obesitat.

QUÈ ÉS EXACTAMENT UNA INTOLERÀNCIA ALIMENTÀRIA?

 

La intolerància als aliments (també coneguda com sensibilitat alimentària) pot ser la conseqüència d'una reacció adversa de l'organisme a determinats aliments.

 

En ocasions els aliments que ens provoquen el problema són aquells que mengem més regularment, fins i tot els que més ens vénen de gust i tenim més ansietat per menjar.

Els símptomes de la intolerància als aliments poden deure a diversos factors: una deficiència enzimàtica, per exemple en la intolerància a la lactosa; la sensibilitat a determinats compostos químics, per exemple les amines de la xocolata i del vi negre, que poden provocar migranyes; o una resposta immunitària humoral de tipus IgG d'acord s'observi en els resultats de l'anàlisi.

 

S'ha demostrat mitjançant investigacions que les intoleràncies als aliments poden estar vinculades amb l'increment dels anticossos IgG per part del sistema immunitari després de la ingesta de determinats aliments. En condicions normals, aquests anticossos formen complexos amb les proteïnes dels aliments que són eliminats pel sistema immunològic posteriorment, sense que es produeixi cap efecte advers. Si els sistemes digestiu o immunològic es troben compromesos, aquests complexos es poden dipositar per tot l'organisme i provocar inflamació, que pot causar infinitat de símptomes com fatiga, síndrome de còlon irritable (SCI), inflor/gasos, malestar abdominal, migranyes o obesitat.

 

 

INTOLERÀNCIES I OBESITAT

 

En persones obeses que no responen als tractaments habituals d'aprimament , s'han experimentat pèrdues de pes en eliminar de la dieta els aliments davant dels quals es presentava una sensibilitat o intolerància alta .

La seva explicació està científicament provada.

Quan es formen immunocomplexos Ag - Ac, aquests augmenten la pressió oncòtica del plasma i es reté aigua per equilibrar-la.

 

Aquest procés de retenció hídrica és el que provoca l'augment de pes. Per aquest motiu es recomana incloure aquesta prova en les exploracions clíniques habituals, prèvies a la instauració d'una dieta dirigida per tractar el sobrepès o la obesitat .

 

bottom of page